viernes, 13 de enero de 2012

Eventos gratis Sábado 14, Barcelona


Eventos Sábado, 14 de enero

PANTALLA 

Vídeo de creació i experimental
Proyección de las mejores obras internacionales de video y creación experimental que en el 2011 formaron parte de la WRO Biennal d’Arts Visuals, agrupadas en diversos programas.
CCCB. Montalegre, 5 (sábado y domingo, de 12 a 14 y de 16 a 18 h, proyección de los programas 1+2+3, 18 h, introducción al programa 2 y 19 h, proyección del programa 2).
Organitza:
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Col·labora:
Consolat General de la República de Polònia a Barcelona
A la ciutat de Wroclaw (Polònia) se celebra des de l’any 1989 la WRO Biennal d’Arts Visuals, una cita imprescindible per a les arts visuals, organitzada pel WRO Media Art Center (www.wrocenter.pl), el principal fòrum d’art en nous mitjans a Polònia i l’Europa Central. El programa que presentem és una selecció, que han fet els comissaris de la biennal, de les millors obres internacionals presentades durant l’edició de 2011. Al costat de l’obra d’artistes de gran renom, veurem el debut de joves desconeguts, que juxtaposen varietat de temes i estils, des de composicions visuals sofisticades fins a documents de rendiment pur i experiments de mitjans socials.
Programa 1 – Trànsit narratiu
El programa presenta obres que utilitzen conceptes diferents i canviants de la narrativa, que pertanyen a diferents discursos culturals contemporanis, com el concepte i la funció de l’art o el postcolonialisme. Autors: Manuel Saiz, Matthias Fritsch, Kazuhiro Goshima, Seoungho Cho, Nicolas Provost, Robert Cahen, Marek Ranis, Jonathan Case.
Programa 2 - Antihistòries
Una selecció d’històries de vídeo iròniques orientades segons diferents normes i estereotips, com la lògica normativa, la correcció política i social o la història oficial, emprant estils i tècniques diferents, com l’animació, el found footage, el vídeo musical o les performances. Autors: Piotr Bosacki, Richard Wilhelmer, Ruth Jarman, Joe Gerhardt, Yasuto Yura, Agnieszka Pokrywka, Ulf Kristiansen, Alessandro Rolandi.
Programa 3 – Reacció
Obres que són perfomances davant la càmera, d’altres són documentació en vídeo de performances presentades en espais físics. La idea d’executar accions repetides sense sentit, accions que s’oposen al sentit comú, repeticions i recreacions, figura entre les obres d’aquest programa profundament arrelat en mites i somnis col•lectius. Autors: Istvan Kantor, Maria Ewa Tobo?a, Marie Ota, Francesca Fini, Ja? Domicz
Totes les projeccions son en VOS en anglès

Divendres 13 de gener
19 h. Inauguració amb introducció d’Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka, curator WRO ART CENTER. Traducció consecutiva al català.
20 h. Projecció. Programa 1. Trànsit narratiu , 43’

Dissabte 14 de gener
De 12 a 14 h i de 16 a 18 h. Projeccions. Programes 1+2+3
18 h. Introducció al programa 2. Amb Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka, curator WRO ART CENTER. Traducció consecutiva al català.
19 h. Projecció. Programa 2. Antihistòries, 48’

Diumenge 15 de gener
De 12 a 14 h i de 16 a 18 h. Projeccions. Programes 1+2+3
18 h. Introducció al programa 3. Amb Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka, curator WRO ART CENTER. Traducció consecutiva al català.
19 h. Projecció. Programa 3. Reacció, 26’.

Cine de Kazajstan
Inicio de este ciclo con la proyección de la película “The sky of my childhood”, de Rustem Abdrashov, 2011, VOSE. Está basada en un libro en el que el primer presidente de la República del Kazajstan, Nursultan Nazarbayev, escribe sobre su infancia.
Casa Asia. Av. Diagonal 373. 19.30 horas.

Porno Gore Garri Extreme Festival
En el marco de este festival musical se proyectan diversos cortometrajes.
Centro Garcilaso. Garcilaso, 103. 18 horas. 

Costa Rica
Proyección de diapositivas de viajes a este país.
Centro cívico Can Basté. Paseo Fabra i Puig, 274. 18.30 horas. 

MÚSICA
Concert barroc de corda
Òscar Vilaprinyó, violín, y E. Iserte, violoncello, interpretan obras de Bach, Telemann y Corelli. Gratuito.
Iglesia Sant Miquel dels Sants. Escorial, 163. 18.30 horas. 

Concert de Nadal
Concierto a cargo del Orfeó de Sants, el Cor infantil, la Camerata Impromptum, el Cor de Cambra y la Orquestra Barcelona Filharmonia del Orfeó de Sants. Ofrecen villancicos. la “Messa Brevis”, de Britten, y el "Concerto grosso op.6", de Corelli, bajo la dirección de Daniel Antolí.
Iglesia Sant Medir. Constitució, 17. 18.30 horas. 

Concert-celebració del 75è aniversari de Manuel García Morante
Concierto a cargo de Manuel García Morante, piano, Jordi Codena, guitarra, Josep M. Mangado, guitarra, Eulàlia Ara, soprano, Eugènia Gassull, piano, Lito Iglesias, violoncelo, Cristina Morales, piano, Àlex Garrobé, guitarra, Ala Voronkova, violín, Guerassim Voronkov, piano e Yrene Martínez-Roca, soprano.
Ateneu Barcelonès. Canuda, 6. 19.30 horas. Gratuito con reserva previa en el 933-436-121.

‘Simfonia núm 2 op 52 Lobgesang’, de Mendelssohn

Concierto a cargo del Contrapunto Vocale, la Schola Cantorum de la UB, el Cor de la UB, miembros del Cor Vivace y la Orquestra de la UB.
Parroquia Sant Ildefons. Dels Madrazo, 92. 21 horas. 

FIN DE SEMANA FUERA DE BARCELONA
Festa major de Sant Antoni
Vila-seca. Tarragonès. Entre otras actividades, esta mañana hay una Gran Festa Hípica(10.30, Parc d’en Dolça) y por la tarde La Festa del Foc (a partir de las 19.30 h, plaza de Les Voltes).
www.vila-seca.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario